21 Ocak 2021 Perşembe

Rutubet Alma Cihazı

Yoğun rutubet yaşanan mekânlarda yapısal anlamda çözüm üretilemediği durumlarda başvurulan en etkili ve en kolay çözüm rutubet alma cihazı olmaktadır. Yeterli ve dikkatli şekilde havalandırılmayan veya yapısı gereği buna imkân bulunmayan mekânlarda rutubete ve onun kaçınılmaz sonucu olan küflenmeye çözüm üretmek gerçekten de her zaman pek de kolay değildir.

İnsanların yaşadığı mekânlarda hiç başka bir etken olmasa da sadece nefes alıp verilmesinden kaynaklı bir rutubet oluşumu bile çoğu zaman çok etkili olabilir. Bunun en belirgin tezahürü ise ısıtılan mekânların dışarıya bakan camlarında oluşan buğu olarak göze çarpar.

Bu konuda yapılan en büyük yanlış ise oluşan rutubeti daha fazla ısıtarak giderebilmeye yönelik yapılan beyhude çalışmalar olmaktadır. Rutubeti giderebilmek için ışıtıma yerine mutlaka etkili bir havalandırma uygulamasının yapılması gerekmektedir. Özellikle evlerde bunun sağlanabilmesi için karşılıklı olarak açılan pencereler vasıtasıyla en az onar dakikalık periyotlar halinde havalandırılması zorunludur.

Aksi halde rutubete mani olmak imkân dâhilinde olmaktan çıkacaktır. Böyle durumlarda ya da havalandırma imkânı yoksa geriye kalan çözüm bir "rutubet cihazı" edinmek olmaktadır. Kullanılacağı yere göre model ve büyüklüğünün doğru seçilmesi halinde son derece pratik ve işlevsel bir çözüm sunan bu cihazlar son derece de ekonomiktir.

Rutubet alma cihazı edinirken yapılması gereken şey kullanacağınız mekâna uygun bir yapı ve büyüklükte olup olmadığını kontrol etmek olmaktadır. Doğru bir büyüklük ve uygun bir model seçimi yapıldığı takdirde güvenle ve sorunsuz bir şekilde kullanmak ve fayda elde etmek mümkündür.

İnşaat sonrasında günlerce haftalarca kurumasını beklemek yerine böyle bir cihaz yardımıyla kısa sürede ve etkili bir şekilde ortamın nemden arınmasını sağlamak son derece akılcı bir çözüm olarak karşımıza çıkar.

Rutubet alıcı cihaz kullanarak evlerin ve işyerlerinin kötü koku yayan ve çekilmez bir duruma gelen ağır havasından kurtulmak son derece kolay ve pratiktir. Perdeler, çamaşırlar, yatak ve yorganların rutubetten uzak tertemiz kokusuna yeniden kavuşmak ancak bu sayede mümkün olabilmektedir.

Rutubet alma cihazı kullanmak her türlü mobilya ve eşyayı nemin zararlı etkilerinden korumakla kalmaz onların uzun sürelerle değerli olarak kalmasını ve aynı değeri sürdürmesini temin eder.

Sık kullanılmayan ortamların, uzun süre kapalı kalan mekânların nemden etkilenmesinin önüne geçtiği gibi buralarda kötü koku ve küf oluşumunu engeller. İçerisinde yer alan eşyaların yıpranması ve paslanıp çürümesini engellemenin en kolay yolu budur.

Kullanılacak alanın hacmi doğrultusunda bir kapasiteye sahip çok çeşitli rutubet alma cihazlarından bir tanesini seçmek nemin zararlı etkilerinden korunma konusunda atılacak en sağlıklı adımdır. Ev, yazlık, depo, hangar, ardiye veya niteliği ve büyüklüğü ne olursa olsun tüm alanlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilecek kapasitede bir model ve cihaz mutlaka vardır, önemli olan doğru seçimi yapabilmekten geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rutubet ve Küf Giderme

Rutubet ve küf insan sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. Bunun yanı sıra hem eşyalara hem de bina yapı elemanlarına büyük zararı bulunuyor....