29 Ocak 2021 Cuma

Rutubet ve Küf Giderme

Rutubet ve küf insan sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. Bunun yanı sıra hem eşyalara hem de bina yapı elemanlarına büyük zararı bulunuyor. Bu sebeple rutubet ve küf giderme işleminin yapılması gerekiyor.

Rutubet giderme
mantar oluşumuna, küfe ve yosunlara yol açacak kadar büyük olan nemli alanlarda profesyonel bir uzmanın yardımı ile mümkün olabiliyor.

Evde oluşan rutubetler genel olarak yemek yapmak, duş almak, odalar arasında ısı farkı olması, cephenin kuzeye bakması, yalıtımın yetersiz olması gibi sebeplerden kaynaklanıyor.

Rutubetli bina eski ise boruda meydana gelen çatlaklar da duvarlara veya ıslak zeminlere suyun akmasına ve belli bir süre sonra da rutubete zemin hazırlayabiliyor.

Küf giderme konusunda pratik çözümlerden de faydalanılabiliyor.

Rutubet ve küf giderme sorunu pratik çözümleri uygulamanıza ve ortam havalandırması yapmanıza rağmen çözülemiyorsa öncelikle konunun uzmanları ile konuşarak sorunun çözümü sağlanmalı.

Profesyonel Olarak Rutubet ve Küf Giderme
-Binanın tuvalet, banyo, mutfak gibi temiz su boruları ve pis su boruları olan yerleri kontrol edilmeli. Borular çatlamışsa buradan sızan sular ıslak zemine ya da duvarlara sızıyor olabilir. Eğer sorun çatlaklardan oluşuyorsa çatlak olan tesisat onarılır ya da değiştirilir.
-Duvarın içinde tavanlarda ya da zeminlerde su birikintisinden dolayı ıslaklık yani aşırı nemden kaynaklanan rutubet bulunabilir. Tavanlarda, duvarlarda ya da zeminlerde bulunan rutubet, rutubet kurutma cihazları kullanılarak kurutulmalı
-Ortamda küf ve rutubet kokusu bulunuyorsa küf ve rutubet giderildikten sonra kokuların da çaresine bakılması ve havalandırmanın yapılması gerekiyor. Küf ve rutubetin giderilmesi için kuru buz, ozonlama ya da farklı teknikler kullanılarak sorun bir daha tekrarlanmayacak şekilde ve garantili olarak gideriliyor.
-Duvarlarda küf oluşumu varsa küflü yerden küf temizlendikten sonra küf önleyici boya kullanmak aynı yerde uzun süre küf oluşumunun yaşanmasını engelliyor.
-Tavanda meydana gelen küf veya rutubet rutubetli bölgenin kazılması, sıvanması ve küf önleyici boya sürülerek yapılması lazım gelen tadilatların yapılması ile sorun çözülüyor.

Rutubet sorunu profesyonel yöntemler uygulanarak çözüldükten sonra nem giderici önlemler alınmadığı takdirde yeniden nem oluşumu yaşanabiliyor.

Profesyonel olarak yapılan çözümler aynı sorunun uzu n süre tekrarlanmasını engellese de aşırı nemin olduğu her yerde nem giderici cihazlar uygulanmaz, ortamın havalandırılması yeterince yapılmaz ise belli bir süre sonra yeniden büyük sorunlarla karşılaşma olasılığı bulunuyor.

Bazı durumlarda profesyonel yardım almaya gerek kalmadan püf noktası tabir edilen ve ev hanımlarının bile kolaylıkla yapabileceği çözümler ile küf ve rutubet oluşumu başlangıç aşamasında çözülüyor.

Örneğin çamaşır suyu, sirke, limon, hidrojen peroksit ya da kabartma tozu ile rutubet oluşumunun önüne geçiliyor.

Rutubet önleyici boya
, rutubet önleyici ilaç ve nem cihazı gibi cihazların kullanılması ise rutubet ve küf sorununu büyük ölçüde gideriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rutubet ve Küf Giderme

Rutubet ve küf insan sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. Bunun yanı sıra hem eşyalara hem de bina yapı elemanlarına büyük zararı bulunuyor....