25 Ocak 2021 Pazartesi

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet insanı rahatsız ettiği gibi çeşitli sağlık sorunlarına da yol açıyor. Özellikle rutubet kokusu olan yerlerde değil yaşamak birkaç dakika bile durmak insanı oldukça rahatsız ediyor.

Rutubet her evde ve her iş yerinde karşılaşılan en büyük problemlerden biri olduğundan bu sorunu yaşayan herkesin sorduğu soru rutubet kokusu nasıl giderilir

Rutubet kokusu gidermenin hem pratik hem de profesyonel yolları bu yazıda irdelenecek ve makaleyi okuyanlara rutubet kokusu nasıl önlenir Bu konuda yardımcı olmaya çalışılacaktır.

Son derece rahatsız eden rutubet kokusunun kaynağı bulunulan ortamda rutubetin oluşmasından ileri geliyor. Rutubet oluşumu ise havadaki su buharı yanı nemden kaynaklanıyor.

Su buharını canlıların nefes alması ve bitkilerin foto sentez yapmasından tutun mutfakta yapılan yemek, banyoda alınan duş, odalar arasında yaşanan ısı eşitsizliği, binaların soğuk olan kuzey cephesi, rutubeti ise yağan yağmurun binanın içine işlemesi, havadaki fazla nemin duvarın içine işlemesi, ya da tavana işlemesi gibi durumlar oluşturuyor.

Ortamdaki nemin yüzde 50’lerde olması gerekirken yüzde 60’larda olması rutubetli bir ortam yaratıyor. Nem alma cihazının kullanılması ortam nemini olması gereken değere indiriyor.

Tavan rutubet kokusu özellikle banyolarda ve mutfaklarda yaşanan bir sorun olarak göze çarpıyor.

Rutubet Kokusu Yok Etmek


Rutubet kokusunu yok etmek için öncelikle ev hanımlarının da kolaylıkla yapabileceği pratik bilgilerden bahsedelim. Fakat bu bilgilerin işe yaramadığı ve profesyonel desteğin gerektiği rutubet kokularının olduğunu da aklımızdan çıkarmayalım.

Kahve telvesi ve toz hardal ile ovulan tabaklar, tencereler ve benzeri gereçlerde rutubet kokusu gideriliyor. Ortamın havalandırılması ve sık sık temizlenmesi de rutubet kokusunun gideriyor. Evdeki bir eşyayı dışarı veya cereyan yapan bir noktaya konulduğunda zamanla kokunun gittiğini göreceksiniz.

duvar, rutubet kokusu yapmaya başlamışsa boyaları da dökülmeye başlamış demektir. Böyle durumla karşılaştığınızda boyası dökülen duvarları bir eşya yardımı ile kazıyarak temizlemek ve strafor yapıştırma harcının uygulanması yerinde oluyor.

Straforun üstü kaplanmak isteniyorsa mala ile sıva harcının sürülmesi gerekiyor. Sonra da sıva yaparken oluşan fazlalıkların alınması ve astar sürülmesi gerekiyor. En son işlem olarak da boya sürülmesi rutubeti önlemek ve kokusunu gidermek için yapılması gereken diğer bir işlem olarak göze çarpıyor.

Nem alma cihazı ise rutubeti engellediği için nem alma cihazı bulunan yerlerde rutubet olmuyor.  Yaşam kalitesinin artmasını sağlayan nem alma cihazı eşyaları ve sağlığı rutubetin zararlı etkilerinden koruyor.
Bilindiği gibi ofislerde de rutubet kokusu bulunabiliyor.

Önemli bir iş toplantınız varsa ve Büro rutubet kokusu nedeni ile prestij kaybı yaşamak istemiyorsanız rutubet kokusu nasıl giderilir? Sorusunu sorarak profesyonel bir yardım almak isteyebilirsiniz. Bu durumda rutubet kokusunu kesin çözümlerle ve garantili olarak gideren temizlik firmalarının hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Ambar rutubet kokusu, büro rutubet kokusu, ev rutubet kokusu başa olmak üzere rutubet kokularının hepsi temizlik firmaları tarafından giderilerek mekanlar ilk kullanıldığı günkü kadar temiz ve hijyenik oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rutubet ve Küf Giderme

Rutubet ve küf insan sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. Bunun yanı sıra hem eşyalara hem de bina yapı elemanlarına büyük zararı bulunuyor....